pondelok 28. júla 2014

"Kríza"

Toto je ďalšie z "obľúbených" slov veľkého množstva ľudí. Používajú ho takmer všetci a to z rôznych dôvodov. Politici, zamestnávatelia, zamestnanci, dôchodcovia, podnikatelia, študenti... Asi každá kategória ľudí. Ale často to je z protichodných dôvodov.

Je pravda, že sme tu krízu pred pár rokmi aj naozaj mali. Keďže pri definovaní krízy sa vychádza najmä z ekonomických ukazovateľov a štatistík. A je aj pravda, že jednotlivé prostredia a oblasti zasiahla táto kríza v rôznych časových úsekoch. Ale je už veľa, keď množstvo ľudí stále tvrdí, že kríza je tu ešte stále. Toto by ale predsa podľa ekonomických ukazovateľov už dávnejšie neplatilo, aj keď niektoré oblasti sú na tom stále horšie ako pred krízou.

Ale to je však už zväčša problém ľudí, firiem a štátu, že sa po kríze nedostali do pôvodných koľají. Keďže väčšina z ľudí, ktorí stále vravia o kríze, si za to už dávno môžu sami. A aj keď štát a naši skvelí politici môžu za niektoré ekonomické ukazovatele, väčšina ľudí si vie svoj život dostatočne prispôsobiť a vylepšiť oproti stavu počas krízy.

Problém je však ten, že viacerí si zvykli na to, že vyhovoriť sa na krízu je ľahšie ako začať niečo proti tomu robiť. A firmy tým taktiež radi zdôvodňujú, prečo ani teraz nemôžu zvyšovať platy.

V dnešných časoch má každý množstvo skvelých možností a je len na ľuďoch, či sa nejakej možnosti chytia, alebo nie.

Ak by niekto z Vás mal záujem zlepšiť si svoju životnú úroveň, ozvite sa mi cez kontaktný formulár a vieme sa o tom porozprávať.

Príjemný deň prajem.
Ing. Peter Mošať


Som mladým podnikateľom v rôznych oblastiach (obchod, služby, dizajn) a tiež autorom tohto blogu. Prezentujem tu vlastné názory a postrehy na rôzne témy bežného života. Niektorým to môže pomôcť urobiť si vlastný názor na danú tému. V prípade záujmu ma neváhajte kontaktovať.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára