pondelok 21. júla 2014

"Stará škola"

Týmto príspevkom píšem svoj názor na starších ľudí. Nechcem, aby ste to pochopili ako urážku, je to len fakt, s ktorým sa stretáva väčšina ľudí do cca 35 rokov. Nebudem tu však riešiť starších, ktorí už majú väčšie zdravotné problémy. Tam všetko z ďalšie menovaných ide zväčša bokom, čo je pochopiteľné.

Neviem prečo si starí ľudia vravia stále iba to svoje a stále iba to jedno považujú za najlepšie. Za naj považujú iba to, čo používali a naučili sa v dobe, keď boli oni v našom veku. Pričom aj oni vedia, že svet sa vyvíja, vyvíjajú sa nové technológie a nové postupy takmer v každej oblasti života. Našťastie sa nájdu výnimky aj medzi staršími ľuďmi, ktorí sa chcú rozvíjať ďalej.

Čo sa týka mobilných telefónov, tak k tomu boli pomerne "donútení" dobou. Počítače už sú na tom výrazne horšie. Viem, že sa dokážu naučiť používať aj tieto výdobytky novej doby, ale často už nenachádzajú v tom väčší význam a využitie v ich životoch. Tí, ktorí sa aj na dôchodku venujú svojim oblastiam ako napr. elektrikári, stavbári a pod., tak tí sa často ešte vzdelávajú v svojich oblastiach a používajú aj nové technológie. Poľnohospodári a chovatelia sa tiež prispôsobili, aj keď tí "v malom" sa nemuseli prispôsobiť novým technológiám. Ale tí "vo väčšom" sa museli naučiť využívať novšie postupy kvôli efektívnosti. Takto to je takmer vo všetkých oblastiach.

Ja som veľmi rád, keď sa starší ľudia zaujímajú aj o novinky, aktuálne využívané postupy z rôznych oblastí života. Samozrejme málokto z nich si vyhľadáva aktívne informácie z rôznych oblastí, pokiaľ ich nepotrebuje. Ale z vlastných skúseností viem, že radi sledujú nové technické "vychytávky" a často sa na to aj  podrobnejšie vypytujú. Už horšie je, keď sa na to pýtajú pri každom stretnutí (myslím, stále na to isté).

Príjemný deň prajem.
Ing. Peter Mošať


Som mladým podnikateľom v rôznych oblastiach (obchod, služby, dizajn) a tiež autorom tohto blogu. Prezentujem tu vlastné názory a postrehy na rôzne témy bežného života. Niektorým to môže pomôcť urobiť si vlastný názor na danú tému. V prípade záujmu ma neváhajte kontaktovať.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára