pondelok 27. júna 2016

"Sľubotechna"

Píšem po nejakej dobe, ale tento článok venujem rovno všetkým, čo len sľubujú a nekonajú. Za posledných x rokov som počúval rôzne reči o jednej spoločnosti, ale žiaľ už vyše roka to sledujem na vlastné oči a žiaľ aj pociťujem na vlastnej koži.

Určite sa nemusím veľmi rozpisovať o tom, čo všetko sa dnes na Slovensku bežne sľubuje a nedodržiava. Asi najznámejší sľub sú ISTOTY :D. A druhý diaľnica z BA do KE.

Ale tak do politiky nemienim viac zapárať, zostanem pri tom, čo si zažívam osobne... Za posledný rok som počúval sľuby o lepšej práci, lepšej pláci, lepších podmienkach, menších starostiach, lepších ľuďoch, lepších vzťahoch... A výsledok? Viac práce (s tou by nebol problém, keby nebola nárazová a spolupracovalo sa s rozumnými kolegami)... Všetko dobré v nedohľadne...

Ale tak čo by sme asi chceli, keď máme naokolo toľko nekompetentných ľudí pri moci? A keď sa nekompetentní nezamyslia nad tým, prečo je v nižších radoch toľko problémov a nezačnú to riešiť, tak sa to ani nezlepší. Šikovnejší skôr či neskôr odídu a tí, ktorí zostávajú, žiaľ zabúdajú aj to, čo vedeli. O efektívnosti a rozumnom financovaní ani netreba hovoriť. Každý si to vie predstaviť. Veď to všetci vidia - v tom lepšom prípade len vidia. Horšie je, keď to ľudia už aj pociťujú, vedia, čo treba urobiť, ale nikto z kompetentných s tým nič nerobí... A možno je len problém, že za kompetentných považujeme ľudí, ktorí nimi ani nie sú. To, že sú v nejakej funkcii, ešte neznamená, že majú na takéto zmeny právomoc a financie.

Rád by som spoznal konečne nejakú spoločnosť, ktorá reálne vie čo a prečo to robí a jej zamestnanci na ňu nenadávajú. Ak náhodou takú poznáte, dajte vedieť do komentu :).

Príjemný deň prajem.
Ing. Peter Mošať




Som mladým podnikateľom v rôznych oblastiach (obchod, služby, dizajn) a tiež autorom tohto blogu. Prezentujem tu vlastné názory a postrehy na rôzne témy bežného života. Niektorým to môže pomôcť urobiť si vlastný názor na danú tému. V prípade záujmu ma neváhajte kontaktovať.

1 komentár: