nedeľa 8. marca 2015

Dodržanie slova

K tomuto príspevku ma po dlhšom čase vyprovokoval jeden nemenovaný človek zo sféry podnikania. Podľa mňa a viacerých úspešných ľudí je v živote, ale najmä v podnikaní dôležitá pomerne jednoduchá vec - dodržanie slova. Keď sa už niekto vyjadrí, že niečo niekedy urobí, tak si za tým má stáť a splniť to.

Samozrejme sú určité okolnosti, ktoré nikto nevie ovplyvniť, ale v tom prípade treba dať aspoň vedieť, že sa niečo stalo a termín sa musí posunúť. Nevidím na tom nič zložité, veď stať sa môže čokoľvek. Ale keď už človek nedá ani túto informáciu, tak to nepovažujem za správne. A pritom ide napr. iba o telefonát, príp. aj e-mail. 

Podstatné je to naozaj pri obchodných veciach, či už ide o dohodnutie termínu, rokovanie, splnenie úlohy a podobne. Nájsť možností na túto tému je ľahké a pritom aj splnenie, príp. aspoň nejaké informácie k danej veci nie je ťažké poskytnúť. Ale keď to už niekto neurobí aj na urgovanie, tak taký človek pre mňa stráca postavenie, dôveru, autoritu... Škoda, že takýchto ľudí je vo sfére podnikania na Slovensku veľa a preto si vážim každého, kto vie svoje slovo pravidelne dodržať.

Verím, že všetci máte s touto záležitosťou svoje skúsenosti. Samozrejme asi každý má príjemné aj nepríjemné skúsenosti...

Príjemný deň prajem.
Ing. Peter Mošať


Som mladým podnikateľom v rôznych oblastiach (obchod, služby, dizajn) a tiež autorom tohto blogu. Prezentujem tu vlastné názory a postrehy na rôzne témy bežného života. Niektorým to môže pomôcť urobiť si vlastný názor na danú tému. V prípade záujmu ma neváhajte kontaktovať.

1 komentár:

  1. Tohle taky neznášam. Sám sa pri podnikaní snažím s každým jednať narovinu, dodržať sľuby a termíny a to aj keď si toho vezmem viac ako je potreba a tak proste niekedy robím do noci alebo cez víkendy. Nedávno ma dojala jedna spoločnosť, kde sme kupovali nábytok. Samozrejme nič nie je problém, dovezieme, zmontujeme. Doviezli úplne niečo iné, týždeň po termíne. S reklamácií hrozný problém. Tak sme nakoniec objednali u https://www.livli.sk/kategorie/nabytok-491/ a im povedali, nech si to odvezdou.

    OdpovedaťOdstrániť